Investujte do svého růstu díky broker poolu. Vrátí se vám to

Pracujete jako finanční poradce? Investujete více do sebe a méně do poradenské společnosti. Klasické poradenské firmy mají tendenci uzmout si velkou část z vaší provize z uzavřené smlouvy s klientem. Je to dáno samotným principem multilevel marketingového modelu. V podstatě tak budujete cizí firmu a z vašeho potenciálu a schopností těží jiní. Není důvod to tak nechat.

Otevřete se novým možnostem

V začátcích vám může být taková poradenská firma na bázi MLM nápomocná, protože vás takříkajíc „vede za ručičku“. Pokud však nespíte na vavřínech a neustále se ve své profesi zdokonalujete, začne vám být v takové firmě brzy těsno. Nejen že budujete cizí značku a odevzdáváte velkou část provizí, ale také jste svazování nařízeními společnosti, konkurenčními doložkami nebo pokutami.

Hlavní důvody přechodu k broker poolu

Hlavních důvodů, proč finanční poradci přecházejí od MLM k broker poolu, je více. A každý zprostředkovatel finančních služeb si jistě dokáže sám zhodnotit, který obchodní model je pro něj ten pravý. Těmi nejdůležitějšími důvody, které hovoří pro pool ale jsou zejména:

  • Svoboda podnikání
  • Budovaní vlastní značky či firmy
  • Možnost převodu kmenových klientů
  • Vyšší provize

Možná byste si mysleli, že hlavním tahounem je zejména výše provizí, ale není tomu tak. Většině finančních poradců jde především o to, investovat do vlastní značky a firmy, nikoliv do poradenské firmy někoho jiného. Vyzkoušejte broker pool a uvidíte, že i vaše nadšení pro oblast finančního poradenství se zvýší. Když začnete budovat něco svého, začne vás to podstatně více bavit. Kromě toho, kdykoliv vám daný broker pool přestane vyhovovat, vždy máte možnost přejít jinam a vzít si s sebou celou klientelu. Tohle u klasického MLM není možné. Přitom klienti, to je především vaše práce a v podstatě to nejcennější co máte. Proč byste se jich tedy měli vzdávat?

Nejdůležitější je vlastní firma, ale samozřejmě také zisk

Vaše dobré jméno jako finančního poradce, nevznikne tak, že vstoupíte do multilevelu jako zástupce velké poradenské firmy. Vzniká z vaší vlastní píle a proaktivního přístupu, a to jak vůči klientům, tak ke svému dalšímu sebevzdělávání. Díky možnosti nastavit si vše dle vlastních představ je možno také nabízet svým klientům takové produkty, které pro ně budou skutečně přínosné.

Díky poolu budete moci investovat do vlastního byznysu a zároveň máte zázemí, které vám umožní se vzdělávat a využívat veškerých dalších služeb broker poolu. Není potřeba zastírat, že i vyšší provize za stejnou práci v poolu oproti MLM svou roli jistě hrají a je to logické. Ale nový rozměr to dostává právě až v kombinaci se svobodným rozhodování o směřování vašeho finančního poradenství. Jako samostatný subjekt jste pro broker pool rovnocennými partnery, nejste uvázání ve vztahu klasického multilevelu.