Portu

Hledáte informace o české investiční platformě Portu? Investice do akcií jsou považovány za relativně bezpečné a málo rizikové ve srovnání s investicemi do jiných aktiv. Výhodou akciových investic je často vysoká likvidita trhů, která umožňuje nakupovat či prodávat akcie prakticky kdykoliv. Abyste mohli investovat snadno, je tady pro vás Portu.

Co je to Portu?

Investovat na vlastní pěst do akcií nemusí být nic jednoduchého zejména v případech začátečníků. Začátečnickou chybou je zpravidla nákup nesprávných akcií, které začnou okamžitě klesat. S Portu můžete nakupovat hned do několika akciových titulů najednou. Tím diverzifikujete riziko a vaše investice může začít již na několika stokorunách měsíčně.

Co je to portu? Portu založila společnost WOOD & Company – investiční skupina s historií sahající až do roku 1991. Tento největší obchodník na pražské burze má přístup k více než 25 světovým trhům a jeho pobočky najdete v 5 evropských metropolích. Tato společnost vždy nabízela své poradenství a služby v oblasti obchodování s cennými papíry velkým firmám. V současné době se však zaměřila právě na drobné klienty jako jsou domácnosti a jednotlivci s drobnými vklady. V současné době má více než 10 000 uživatelů. Nutno podotknout, že se nejedná o P2P platformu jako je tomu u drobných půjček.

TIP: Informace o brokerovi Etoro najdete zde: www.investylo.cz/etoro/

Čím je portu tak zajímavé? Portu obsahuje nový software, který vám umožní provádět automatické transakce, navíc je zde poplatek jen 1 % ročně. Díky Portu však můžete investovat také do konkrétních českých i světových akcií nebo kryptoměn. Jste-li pokročilejší uživatel, hravě si nastavíte své investiční portfolio sami, v případě, že jste nováček, bude vám sestaveno na míru na základě vstupního investičního dotazníku. Váš investiční vklad může být už 500 Kč měsíčně díky tzv. frakci cenných papírů.

Investiční aplikace na ETF - Portu.cz
Investiční aplikace na ETF – Portu.cz

Pro koho je PORTU vhodné?

Portu bývá označována jako platforma pro nenáročné investory. Počítejte však s tím, že pokud jste pokročilejší investor, který se vyžívá v investičních analýzách, zde si rozhodně neužijete. Je to protože transakce probíhají automaticky, jak jsme již uvedli výše.

Je však možné zde nastavovat vlastní strategie. Můžete si zvolit počet instrumentů v dané strategii, měnové zajištění a další parametry. Co se týče délky investování, mělo by to být pět let a více. Zvolíte-li rizikovější portfolio, pak 10 let a více.

Jak informují Portu recenze, i když se do investování přes tuto aplikaci pustí člověk dosud investicemi nepolíbený či jen s minimem zkušeností, může být zhodnocením svých úspor mile překvapen. Peníze si navíc můžete kdykoliv libovolně vybrat a zase vložit. Budete tak mít stále peníze po ruce a neohrozíte tím rodinný rozpočet.

Jak začít s investováním přes Portu?

Na internetu najdete různé Portu recenze a také informace jak začít s investováním přes tuto platformu. Nejprve si musíte vyplnit investiční dotazník, na jehož základě systém vyhodnotí jaké investiční portfolio je pro daného klienta nejlepší. Poté si jen vyberete, zda chcete vlastní portfolio nebo zvolíte předvolené portfolio. Zvolenou a potvrzenou strategii lze měnit poté jen párkrát do roka.

V dalším kroku provedete registraci a ověření vaší totožnosti. Ověřuje se e-mail, fotografie osobních dokladů a hlavička výpisu bankovního účtu, který bude spojen s Portu.

 

Autor: Radek Vávra – finanční a ekonomický specialista